[Dit artikel is hier eerder verschenen als inzending voor het Stadsdebat Utrecht, Dynamisch Stedelijk Masterplan]

”]Utrecht heeft een extra festival terrein nodig om de ambities als festival stad een ‘boost’ te geven. De 2e Daalsedjik en de Cartesiusdriehoek worden verbonden met een opgetilde grasmat/talud die een parkachtige verbinding vormt tussen dB Studio, Festival a/d Werf en de terreinen zelf waar creatieve bedrijven w.o. festival/event organisaties gehuisvest zijn.

Als er geen festival plaatsvindt vormt het talud een verbinding tussen Leidsche Rijn en de stad voor fietsers en voetgangers. De grasmat is op zijn hoogst boven het spoor en vormt zo een tribune naar het noord-westen en zuid-oosten waar [tijdelijk] tribunes geplaatst kunnen worden.

Het glooiend talud vormt door de helling een natuurlijke tribune van gras aan weerszijden van het spoor.

Door het vrije zicht over het spoor krijg je op het hoogste punt een prachtig zicht op de stad, Ondiep, Zuilen en Leidsche Rijn.

Aan de voet waaiert het ‘festival duct’ uit naar de terreinen.

De functies op een rijtje:
* park/glooiende grasmat
* festival terrein
* fiets- en loopverbinding

Deze Utrechtse vinding wordt een extra eyecatcher van de stad, een impuls voor de festival ambities, een wereldwijd exportproduct naar andere urbane spoorzones, een uitdaging om bijnamen aan te geven [eerste poging: Het Inlegkruisje… dat kan beter!].

Creatieve groet,

Sander Mulder

PS
nog maar even wat gras wegmaaien 🙂

“Drunk men’s Ecoduct”
“Urban Ecoduct”
“CityDuct”

Enjoy & doe je best met bijnamen verzinnen! Laat ze achter bij de reacties hieronder!